En primeur - tai išankstinė vyno prekyba. Jos metu galite įsigyti retų ir išskirtinių vynų, kurie dažnai net nepasiekia vyno lentynų, už geriausią kainą.
En primeur kampanijos vyksta kartą – du per mėnesį. Jų metu mūsų ekspertai gali pakonsultuoti, kurie vynai tinkamiausi ilgesniam išlaikymui, o kurie skirti mėgautis iš karto po įsigijimo bei atsakyti į kitus rūpimus vyno klausimus.
2024-aisiais mes ir vėl esame suplanavę ne vieną dėmesio vertą en primeur kampaniją: klasikiniai regionai, modernūs ir madingi vynai, augančios vertės vynas išlaikymui, vynai, kurių alokacijos Lietuvos rinktai – vos keli buteliai ir pan.
Visi pasiūlymai bus sukelti į šį puslapį, o norintys nepavėluoti, gali susisiekti ir savo kontaktus palikti mūsų ekspertams: enprimeur@vynoklubas.lt. Tokiu atveju pasiūlymą gausite į elektroninį paštą tik kampanijai prasidėjus.
„Soldera“ - Toskana, Italija
Draudimo brokeriu dirbęs Gianfrancas Soldera – neabejotinai viena įsimintiniausių Toskanos asmenybių – 1972 metais Brunelo di Montalčino apylinkėse įsigijo „Casse Basse“ vyninę, kuriai priklausė 10 ha vynuogynų. Į pietvakarius orientuotas „Solderos“ vyno ūkis yra 320 m aukštyje. Kartu su žmona Graziella ir dukra Monica jis savo 20 ha ūkyje sukūrė savotišką oazę su mišku, rožių ir obelų sodais, tvenkiniu ir, be abejo, vynuogynais.
Vyninė bendradarbiauja su Florencijos bei Milano universitetais, Gianfrancas net yra įsteigęs specialią stipendiją geriausiam jaunajam vyndarystės srities mokslininkui. Tiesa, po 2012 m. pabaigoje įvykusio incidento, kuomet įsilaužėliai sudaužė vyno pilnas medines statines ir ant grindų išpylė beveik visą 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 ir 2012 metų vyną Gianfrancas ne juokais užpyko ir nusprendė vyno beveik visai nebeparduoti Italijos rinkoje, taip pat išėjo iš „Brunello di Montalcino“ apeliacijos.
Vyninė gamina tik vieną vyną. Gerais derliaus metais pagaminama vos 15 tūkst. „Solderos“ vyno butelių, sudėtingesniais (pvz., 2002-ais) – vos 6 tūkst. Tai itin retas, geriausių pasaulio restoranų vynraščius puošiantis legendinis Italijos vynas. Vyno kritikai sutaria, kad Gianfranco Solderos vynas yra vienas tyriausių ir elegantiškiausių „Brunello di Montalcino“ vynų.
Planuojamas vyno pristatymas - balandžio pabaigoje.
„Gravner“ - Friuli, Italija
Joško Gravneris sekė tūkstantmetėmis tradicijomis ir ieškojo tikrojo 'Ribolla Gialla' bei kitų vietinių vynuogių identiteto fermentuodami baltąjį vyną lygiai taip pat, kaip raudonąjį – su vynuogių odelėmis.
Iš 15-likos hektarų vynuogynų Italijoje ir Slovėnijoje Gravner kasmet išpilsto vos apie 24 tūkstančius butelių vyno. Kiekis nedidelis, mat siekdamas aukščiausios kokybės Joško Gravneris dar 1982-aisiais, pirmasis regione, pradėjo nukirpinėti užsimezgusias, tačiau vynmedžiui perteklines, uogų kekes - šeimai reikia nuskinti 2-3 vynmedžius, kad padarytų vieną butelį vyno.
Po metų istoriniuose moliniuose induose vynas perpilamas į dideles ąžuolines statines tolimesniam, bent šešis metus trunkančiam, brandinimui. Ypatingai ilgas ir preciziškas vyno brandinimas lemia unikalų jo skonį – tirštas ir sodrus, bet kartu išlaikęs gaivą ir skonio grakštumą.
Planuojamas vyno pristatymas - balandžio pabaigoje.
„Henri Bourgeois“ - Luaros žemuma, Prancūzija
„Henri Bourgeois“ vyninė, įsikūrusi Chavignol miestelyje, yra viena svarbiausių Sancerre apeliacijoje, Luaros slėnyje. Ūkį valdo jau dešimta Burgeois šeimos karta, o viskam vadovauja energingasis Jean-Marie Bourgeois.
Pradėję vos nuo 2 ha, dabar šeima valdo net 65 ha vynuogynų geriausiuose Sancerre bei Puilly-Fume šlaituose. Pats vyndarys Jean-Marie Bourgeois remiasi sena šeimos tradicija ir nesistengia vyno „pagaminti“, o tik padeda per vyną atsiskleisti unikalioms Luaros slėnio sąlygoms: dėl čia esančios skirtingo tipo dirvožemių ir mikroklimatų įvairovės (terroir) vyndarys gali sukurti skirtingus, išraiškingo stiliaus vynus regionui tradicinės 'Sauvingnon Blanc' vynuogės.
Šios vyndarių šeimos vynai yra tradiciškai brandinami ąžuolinėse statinėse, kurios papildo vaisiškai, citrusiškai kvepiančius vynus subtiliais sviesto, šviežių kepinių aromatais.
Planuojamas vyno pristatymas - balandžio pabaigoje.
„Domaine Faiveley“ - Burgundija, Prancūzija
Nuo 1825 metų Faiveley šeima, valdanti savo vardo vyno ūkį „Domaine Faiveley“, su didele pagarba darbuojasi Burgundijos Cote de Nuits, Cote de Beaune ir Cote Chalonnaise apeliacijose. Šiai dienai „Domaine Faiveley” yra vienas didžiausių vynuogynų savininkų šiame regione. Šio gamintojo vynai visuomet elegantiški ir nepriekaištingi.
Nors čia auginamos tik dvi vynuogių veislės – 'NoirPinot Noir' ir 'Chardonnay', dėl dirvožemio ir mikroklimato išskirtinumo atskiruose ploteliuose, gaminami vynai yra charakteringi, saviti. Akivaizdu, kad didysis ir svarbiausias darbas vyksta vynuogynuose, kurie prižiūrimi ir puoselėjami ištisus metus: žiemą vyksta genėjimas, pavasarį šalinami nereikalingi pumpurai, o vasarą rūpinamasi, kad uogos gerai sunoktų. „Domaine Faiveley“ turi 13 grands crus, 35 premiers crus ir 28 komunos vynus.
Planuojamas vyno pristatymas - balandžio pabaigoje.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros