Putpelės, karvelio ar paprasčiausios naminės anties mėsa kvepia laukais, vėju ir, jei teisingai paruošta, tirpsta burnoje. Kaip ir žvėrieną, tamsią paukštieną labai skanu derinti su saldžiarūgščiais padažais arba spanguolių, bruknių uogienėmis. Apelsinais kimšta antis gali būti valgoma su saldžiu slyvų, cinamono ir kuminų padažu. Rudenine miško paklote kvepiančios antienos ir egzotišku aromatu tvoskiančio padažo derinys nuostabiai tinka su raudonuoju vynu iš Burgundijos. 3–4 metų ‘Pinot Noir‘ vynuogių vynas dar žaižaruos deriniui reikalingu vaisių skoniu, tačiau jau bus pakankamai kompleksiškas ir harmoningas.
Kepta antis. Derinama su tuo, kuo kimšta: apelsinai – su saldžiaisiais vynais, obuoliai – su svariais baltaisiais, alyvuogės – su Pietų Prancūzijos arba Italijos raudonaisiais.
Kepta anties krūtinėlė. Universalaus skonio mėsa, todėl prie jos dera daugelis taurių raudonųjų – ąžuolo statinėje brandintas „Pinot Noir“, bordo, Ronos, Provanso, Langedoko vynas.
Riebaluose virta anties kojelė (confit de canard). Beveik neliko laukinio paukščio kvapo, mėsa pasidarė minkšta, trapi, savaip saldi. Ir raudonojo vyno reiktų ieškoti brandaus, nokaus, intensyvaus ir tauraus.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros