Rytinėje Chalisko valstijos pakrantėje distiliuojama raisija (Raicilla). Tik prieš nepilnus 10 metų šis gėrimas papildė oficialų Meksikos alkoholių sąrašą, nors distiliuojamas jau šimtmečiais, bet visą laiką buvo neoficialus.
Raisija distiliuojama iš skirtingų, dažniausiai laukinių agavų (''Maximiliana'', ''Rhodacantha'', ''Cerizo'' ar kt.), kurios auga iki 15 metų prieš jas nukertant.
Fermentuojamos keptos agavos atvirose talpose, į kurias dažnai prikrenta aplink augančių vaisių ar lapų, suteikiančių fermentuojamam gėrimui ir būsimam distiliatui egzotiškų aromatų, nuo kurių sprogsta burna... Raisijai būdingi prinokusių mangų, čiobrelių, medaus, apelsinų uogienės ar šviežiai pjautos žolės aromatai, puikiai derantys su baltos žuvies patiekalais, austrėmis, krabų ar omarų mėsa.
Gėrimo aromate dominuoja dūmiškos žalios ir kepintos agavos, baltieji ir juodieji pipirai, žemiški odos ir minerališko dirvožemio aromatai.
Burnoje raisija minkšta, sausa, žemiška. Jaučiami cukruoti vaisiai, sirupas, švelnūs gėlių prisilietimai.
Poskonis švelnus, kremiškas, pabaigoje sausas ir aštrokas.
100% Cenizo agavos.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros