Ogasawara archipelagas, kurį sudaro apie 30 salų, yra Ramiajame vandenyne, apie 1000 km į pietus nuo Tokijo prefektūros. Salyne vyrauja pusiau tropinis klimatas. Regionas pripažintas UNESCO.
Apie 1830 m. žvejai iš kitų Ramiojo vandenyno regionų pradėjo prekybą su vietiniais salyno gyventojais. Taip pamažu atrado vietinį romą ir, be abejo, pastebėjo puikias klimato sąlygas cukranendrių auginimui. Romo gamyba ėmė intensyvėti.
"Ogasawara" romas pradėtas gaminti 19 amžiaus pabaigoje. Tai seniausias oficialiai gaminamas romas Japonijoje.
Gėrimas kvepia artišokais, cukranendrėmis, jūros augalais.
Ragaujant išryškėja odos natos, prinokę vaisiai, kriaušės, obuoliai.
Poskonis ilgas, prieskoniškas, gan intensyviai vaisiškas.
Skirtingai nei Karibų romai, "Ogasawara" romas minerališkesnis, su beveik sūriomis natomis.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros