XVIII a. LDK didikų šeimos palikuonis Alfredas Pacas pasitraukęs į Salvadorą pradėjo gaminti romą. Tai buvo ne dar vienas spiritinis gėrimas centrinėje Amerikoje, bet pirmasis romas Salvadore.
Cihuatan verčia pasitempti net garsiausius Gvatemalos gėrimus nuolatos skindamas laurus tarptautiniuose konkursuose. Salvadoriečiai labai didžiuojasi savo romu su lietuvišku prieskoniu.
Romas 12 metų brandintas amerikietiško ąžuolo ex-burbono statinėse. Slyvų, pistacijų, karamelizuotų apelsinų žievelių aromatų. Sodrus, šiltas, ilgo riešutiško poskonio.
Fermentuotos cukranendrių sultys brandinamos pagal 'solera' principą. Naudotose burbono statinėse romas brandinamas kasmet perkeliant jauniausią romą į žemiau esančia, senesniu gėrimu užpildytą, statinę. Taigi, šio gėrimo seniausias romas yra brandintas daugiau nei 12 metų.
Gintarinio atspalvio gėrimas pasižymi intensyviu kompleksišku aromatu. Juntami vanilės, karamelės, likerizuotų vyšnių ir skrudintų statinių kvapai. Burnoje pirmoji banga - juodojo šokolado, karamelės skoniai. Vėliau salstelėjimas nuslūgsta, išryškėja rome esantys nugludinti taninai ir mineralai.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros