Gose – Leipcige išpopuliarėjęs alaus stilius. Savo pagrindu tai – kvietinis alus. Kas su juo vykdavo ne visai pagal vokiškąjį Alaus grynumo įstatymą? Fermentacija. Šis alus specialiai užkrečiamas pienarūgšte. Tai galutiniame produkte lemdavo švelniai rūgštų skonį. Dėl natriu turtingo Leipcigo vandens, aluje būdavo juntamas ir lengvas sūrumas.
Gose Sakiškėse virėme panaudodami ant salyklo gyvenančiąs natūralias pienarūgštės bakterijas. Lengvam sūrumui išgauti pasitelkėme truputį druskos. O iš kur avietės? O kodėl ne. Norėdami suteikti daugiau išraiškos šiam istoriniam stiliui, į fermentaciją dėjome daug šaldytų aviečių uogų. Rezultatas – avietėmis kvepiantis rūgštus elis, sausame poskonyje nugulantis saikingu sūrumu.
Maisto derinimas:
Puikiai tiks kaip aperityvas.
Stilius: Gose
OG: 1.032
FG: 1.007
ABV: 3.5%
IBU (kartumas): 8
EBC (spalva): raudonas
Sudėtis: Pale ale, kvietinis salyklai; Cascade apyniai; avietės, druska; Wyeast 1056 mielės; vanduo.
Depozitas 0,10 Eur yra įskaičiuotas į kainą.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros