Vynas daromas iš atskiro Amyndeon vynuogyno, kuris auga smėlingame dirvožemyje 700 metrų aukštyje virš jūros lygio, Šiaurės vakarų Graikijoje. Vynmedžių amžius 6-8 metai.
Vynuogių sultys prieš fermentaciją yra atvėsinamos iki 12 °C temp. Po šaltosios maceracijos, pradedamas fermentacijos procesas. Vyno brandinimas su mielių nuosėdomis trunka 4-5 mėn. tose pačiose talpose.
Vynas pasižymi vidutinio intensyvumo aromatu, kuriame juntami švieži citrusiniai vaisiai, antaniniai obuoliai, persikai. Burnoje dominuoja sodri, gaivumo pojūtį suteikianti rūgštis bei minerališkas poskonis.
Tiekti 8-10° C prie keptų sardinių, skrudintos ar apkeptos menkės, krosnyje keptų įdarytų kalmarų, pastos su baltuoju padažu, minkštesnių sūrių.
Kir-Yianni vyninės istorija skaičiuojama nuo 1997 metų, kai vienas įtakingiausių Graikijos vyno pasaulio asmenybių, Yiannis Boutaris, atsiskyrė nuo žymiosios jo senelio 1879 metais įkurtos Boutari Wine Group vyninės. Šiuo metu jo charizmatiškas sūnus, Stellios Boutaris, kuris yra penktos kartos vyndarys, vadovauja Kir-Yianni vyno ūkiui, kurio vynuogynai išsidėstė Vermio kalno šlaituose, 300-700 metrų aukštyje virš jūros lygio. Du pagrindiniai ūkio vynuogynai, kuriuose dominuoja vietinė Xinomavro vynuogė, yra graikiškojo Makedonijos regiono Amyndeono ir Naoussa apeliacijose.
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros