Apie sakę
Pasaulio gastronomijos sostinėse Honkonge, Niujorke, Londone, Kopenhagoje, San Sebastiane ir net Paryžiuje sakė sparčiai skinasi kelią į prestižiškiausių restoranų vynraščius. Priešingai vyraujančiai nuomonei, sakė nėra ryžių degtinė. Tai skaidrus alkoholinis gėrimas, gaminamas fermentuojant ryžius.
Nors pagal išvaizdą, stiprumą ir skonį sakė yra artimesnė vynui, vis dėlto tradicinio Japonijos gėrimo gamybos procesas panašesnis į alaus. Sakės gamybai naudojami tik 4 ingredientai: ryžiai, vanduo, mielės ir koji.
Kokybiškos, šioje paskaitoje pristatomos, Junmai, Ginjo ir Daiginjo kategorijų sakės kartu tesudaro tik apie 25 % pasaulio sakės rinkos, tačiau būtent jos ir yra tai, kas šiuo metu sparčiai populiarėja žymiausiuose pasaulio restoranuose ir baruose.
Paskaitą veda Petras Jarašūnas.
Dėstytojas P. Jarašūnas - rašo straipsnius apie įvairius gėrimus, domisi sakėmis, vyno ir stipriųjų gėrimų ekspertas, baigė „Wine and Spirit Education Trust“ (WSET) studijų III lygio programą (2009), studijuoja WSET Level 4 Diploma, nuo 2009 metų organizuoja keliones po vyno regionus, baigė Whisky Academy mokymus Škotijoje, teisėjauja Lietuvos vyno čempionate, Lietuvos kavos kokteilių su alkoholiu čempionas (2012).
Turite bilietą ar pakvietimą?
Registruokitės į renginį: info@someljemokykla.lt ar tel.: 8 5 213 84 31
Bilieto dar neturite? PIRKTI >
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros