WSET tai Didžiosios Britanijos organizacija, kuri nuo 1969 m. organizuoja kursus vyno bei stipriųjų gėrimų srityse ir yra laikoma viena iš pirmaujančių organizacijų, suteikiančių vyno išsilavinimą. WSET kursai vyno žinovams bei entuziastams suteikia galimybę įgyti pasaulyje pripažįstamą kvalifikaciją o vien 2015 m. šias studijas baigė 60 tūkstančių studentų iš 66 pasaulio šalių.
Trečiasis (Level 3) WSET kursas skirtas visiems norintiems įgyti išsamių žinių vyno pasaulyje. Kursas rekomenduojamas tiek žmonėms dirbantiems su vynu susijusioje sferoje, kurie siekia priimti profesionalia informacija paremtus sprendimus įvairiose prekybos situacijose, tiek vyno kolekcininkams ar entuziastams siekiantiems pažinti ir vertinti pasaulio vynus. Kurso metu gilinimąsi į veiksnius darančius įtaką vyno stiliui, kokybei ir kainai svarbiausiuose vyno gamybos regionuose visame pasaulyje. Taip pat ugdomi analitiniai vyno degustavimo įgūdžiai.
WSET Level 3 tai vidurinis kursas iš penkių kuriuos. Šis kursas suteikia visas žinias norintiems toliau studijuoti Diploma Level 4 ar Master of Wine (Magistras) studijose.
Studijų pradžia – 2023 m. kovo 27 d.
Mokymų dienos: kovo 27 d., balandžio 3 d., balandžio 17 d., balandžio 24 d.
1000 € (950 € somelje mokyklos mokiniams, abiturientams bei LSA nariams).
Registracija ir informacija:
El.p. info@someljemokykla.lt ar tel. +370 655 40970
An advanced level qualification for professionals working in the wine industry and for wine enthusiasts.
For individuals seeking to delve deeper into the world of wines, this qualification provides a detailed understanding of grape growing and wine making. Upon completion you will be able to assess wines accurately, and use your understanding to confidently explain wine style and quality. Upon successful completion you will receive a WSET certificate and lapel pin, and will be able to use the associated WSET certified logo.
The key factors in the production of wine: location, grape growing, winemaking, maturation and bottling
-How these key factors influence the key characteristics of the principal
1/still wines of the world
2/sparkling wines of the world
3/fortified wines of the world
-How to apply your understanding to explain wine style and quality
Unit 2
How to taste wines, describe their characteristics and evaluate their quality, using the WSET Level 3 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT)
Start of studies - 2023 March 27
Training days: March 27, April 17, April 24, May 8.
Price: €1000 (€950 for sommelier school students, graduates and LSA members).
Course is held in English.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros