"Solid cava"- modernus gastronominis putojantis vynas, sukurtas labiau valgyti šaukštu. nei gerti iš taurės - želė pavidalo. Tai molekulinės virtuvės atstovų iš "El Celler De Can Roca" restorano ir "Agusti Torello Mata" kūrinys. Šiam gėrimui naudojamas ispaniškas putojantis vynas Cava, daromas tradiciniu metodu, o po to natūralūs mikroorganizmai per keletą mėnesių labai žemoje temperatūroje sutirština šį vyną, paversdami jį želė, tačiau išsaugo vyno kokybę, putojimą ir aromatines savybės.
Bendras vyninės „Agusti Torello Mata“ ir restorano „El Celler de Can Roca“ gaminys. Tai produktas, jungiantis vyndarystę ir kulinariją. Drebučių konsistencijos kava skirta gardinti patiekalams bei naudojama kokteilių gamyboje.
„Agusti Torello Mata“ – vienas žymiausių kavos (cava) gamintojų. Vyninę valdo du broliai ir sesuo. Jų tėvas, legendinės kavos „Kripta“ kūrėjas, jau išėjo į pensiją, bet vis dar dalyvauja vyninės veikloje. Pats Agusti Torello yra atsakingas už Katalonijos someljė ruošimą, tad jo požiūris į vyno ir maisto derinimą yra ypatingas. Vyninės siekia savo vyną parduoti tik geros kokybės restoranams ir labai artimai bendrauti su virėjais. Pavyzdžiui, restoranas „El Bulli“ kas savaitę išpilstydavo tris dėžes jų kavos. Bendradarbiaujant su restoranu „El Celler de Can Roca“ po 6 metus trukusių eksperimentų buvo sukurtas naujas produktas – „Solid Cava“. Tai gėrimas, kurį mikroorganizmai gamybos metu paverčia putojančia klampia, tačiau visai nepakitusio skonio kava. Šis produktas labai dera su Ispanijos (ypač Katalonijos) molekulinės virtuvės patiekalais. Kokybės reikalavimai vyninėje ypatingi: vynmedžiai turi būti ne jaunesni nei 30 metų. ‘Macabeo‘ vynuogės auginamos pakrantėje, kur geriausiai sunoksta, ‘Xarel.lo‘ – centriniame Penedese (svarumas), ‘Parellada‘ – kalnuose (aromatas). Vyninėje kava laikoma su mielėmis ne mažiau nei 3 metus (oficialiai reikalaujama – 9 mėn.). Kava „Kripta“ laikoma su mielėmis net 5 metus. www.agustitorellomata.com
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros