„Dan Cong“ – Kinijos rytuose, Fenikso kalnų apylinkėse, augantis vienišas arbatmedis. Pavadintas dėl šimtamečių medžių, kurių kiekvieno arbata pasižymi unikaliu, tik tam medžiui būdingu, aromatu. „Dan Cong“ skirstomas į atskirus porūšius, atskleidžiančius konkretaus arbatmedžio aromatus: "Ašuotini nemirtingieji", "Miesto siena", "Daina", "Persikas", "Cinamonas", ""Greipfruitas" ir kt. Lapeliai arbatai skinami nuo aukštai besistiebiančių medelių, kurių šakos augdamos įgyja skėčio formą. Dėl to, nuimant derlių sunkiau skinti lapelius: dažnai lipama į medį, arba stovima ant kopėčių.
Arbatmedžiui suteiktas „Persiko“ pavadinimas dėl subtilaus kaulavaisių aromato, papildančio kompleksišką šios arbatos skonį. Plikant juodąją arbatą ryškėja medaus, vaisių ir gėlių natos.
Paruošimas: 5g arbatžolių užpilkite 200 ml 85 - 95 °C vandeniu ir iš karto nupilkite. Mėgaukitės besikeičiančiu arbatos skoniu antro, trečio ir tolesnių plikymų metu.
Laikykite tamsioje, sausoje vietoje.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros