Žinomiausia natūraliai aromatizuota žalioji kiniška arbata. Arbata gaminama dviejais etapais. Pirma, lapeliai ir pumpurai skinami balandžio mėnesį nuo medžių, ant kurių paprastai auga baltoji arbata. Lapeliai apdorojami žaliosios arbatos gamybos metodu, tuomet susukami į perlo pavidalus ir džiovinami. Tuomet lapeliai atidedami iki vasaros kuomet pradeda žydėti jazminaičiai. Antra, vasaros metu skinami jazminaičių žiedai, kurie tuomet maišomi su arbatos lapeliais ir laikomi po 10-12 valandų. Procesas kartojamas kelis kartus.
Intensyvus jazminaičių aromatas ir subtilus pavasarinių arbatmedžio pumpurų ir lapelių skonis. Švari ir švelni žalioji arbata.
Paruošimas: arbatinį šaukštelį (3g) arbatžolių užplikykite 250 ml 95 °C vandeniu ir palaikykite 2 minutes. Arbatžoles galite plikyti keletą kartų.
Laikykite tamsioje, sausoje vietoje.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros