Stipraus kvapo ir skonio sūris pagamintas iš pasterizuoto karvės pieno, Didžiojoje Britanijoje, Leicestershire regione. Į pradėjusį bręsti sūrį įbedanos adatos padaryti plyšelius, kuriuose susiformuoja mėlynasis pelėsis. Sūris, priklausomai nuo dydžio, brandimas nuo devynių iki dvylikos savaičių.
Stiltonas - taurus klasikinis Angliškas sūris, kurį reikėtų valgyti vieną o užsigerti klasikiniu portveinu arba Syrah/Shiraz vynais. Stiltono sūris yra švelnesnio skonio negu kiti mėlynųjų pelėsių sūriai, Anglijoje didikų pamėgtas jau prieš 300 metų.
Sudedamosios dalys: pasterizuotas karvės pienas, druska, šliužo fermentas, Penicillium Roqueforti kultūra, pieno fermentai.
Energinė vertė (100g): 1700 kJ / 410 Kcal, riebalai 35 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 23 g, angliavandeniai 0,1 g, iš kurių cukrūs 0,1 g, baltymai 28 g, druska 2 g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje, 5-7 °C temperatūroje.
Šią prekę galite įsigyti mūsų parduotuvėje Vilniuje, Stumbrų g. 15 ir Klaipėdoje, Liepų g. 20.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros