Minkštas sūris, kilęs iš Normandijos. Jis gaminamas iš nepasterizuoto šviežio karvės pieno, yra kremiškos tekstūros ir padengtas balta žievele. Į paruoštą pieną pridedama pelėsių grybelių ir šliužo fermento. Nutekėjus išrūgoms sūris yra plaunamas druskos vonioje, o vėliau pradedamas džiovinti ir brandinti. Maždaug po trijų parų atsiranda pirmieji pelėsių požymiai, o maždaug po dešimties dienų, dar nesubrendęs sūris yra supakuojamas į medines dėžutes. Kamemberas idealiai subręsta jau parduotuvėje ir vartotojo namuose. Tradiciškai Kamemberą derinti siūlome su Normandišku obuolių sidru, Pommeau, Šampanu arba lengvais vynais - kvapniuoju Chenin Blanc arba lengvu vaisišku ir netaninišku raudonuoju vynu.
Sudedamosios dalys: filtruotas karvės pienas, renetas - šliužo fermantas, druska, fermentai (gyvūninės kilmės).
Sudėtyje yra pieno produktų.
Energinė vertė (100 g) : 1095 kJ / 267 kcal, riebalai 21 g, sočiųjų riebalų rūgščių 16 g, angliavandeniai 0,5 g iš jų cukrų 0,5 g, baltymai 19 g, druska 1,5 g.
Laikyti 4 - 8 laipsnių temperatūroje.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros