Minkštas sūris, kilęs iš Normandijos. Jis gaminamas iš nepasterizuoto šviežio karvės pieno, yra kremiškos tekstūros ir padengtas balta žievele. Į paruoštą pieną pridedama pelėsių grybelių ir šliužo fermento. Nutekėjus išrūgoms sūris yra plaunamas druskos vonioje, o vėliau pradedamas džiovinti ir brandinti. Maždaug po trijų parų atsiranda pirmieji pelėsių požymiai, o maždaug po dešimties dienų, dar nesubrendęs sūris yra supakuojamas į medines dėžutes. Kamemberas idealiai subręsta jau parduotuvėje ir vartotojo namuose. Tradiciškai Kamemberą derinti siūlome su Normandišku obuolių sidru, Pommeau, Šampanu arba lengvais vynais - kvapniuoju Chenin Blanc arba lengvu vaisišku ir netaninišku raudonuoju vynu.
Minkštas sūris, kilęs iš Normandijos. Jis gaminamas iš nepasterizuoto šviežio karvės pieno, yra kremiškos tekstūros ir padengtas balta žievele. Į paruoštą pieną pridedama pelėsių grybelių ir šliužo fermento. Nutekėjus išrūgoms sūris yra plaunamas druskos vonioje, o vėliau pradedamas džiovinti ir brandinti. Maždaug po trijų parų atsiranda pirmieji pelėsių požymiai, o maždaug po dešimties dienų, dar nesubrendęs sūris yra supakuojamas į medines dėžutes. Kamemberas idealiai subręsta jau parduotuvėje ir vartotojo namuose. Tradiciškai Kamemberą derinti siūlome su Normandišku obuolių sidru, Pommeau, Šampanu arba lengvais vynais - kvapniuoju Chenin Blanc arba lengvu vaisišku ir netaninišku raudonuoju vynu.
Sudėtis: filtruotas karvės pienas, renetas - šliužo fermantas, druska, fermentai (gyvūninės kilmės).
Energretinė vertė (100 g.): 1095 kJ/267 kcal, riebalai 21 g, sočiųjų riebalų rūgščių 16 g, angliavandeniai 0,5 g iš jų cukrų 0,5 g, baltymai 19 g, druska 1,5 g.
Šią prekę galite įsigyti mūsų parduotuvėje Vilniuje, Stumbrų g. 15 ir Klaipėdoje, Liepų g. 20
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros