Prancūziškas, minkštas, švelnus sūris iš nepasterizuoto karvės pieno (lait cru). Šis sūris gaminamas tik nuo rugpjūčio 15 iki kovo 31 dienos, tris savaites brandinamas apjuostas egliniu "diržu". Nors Europos Sąjungos reglamentai neleidžia sūrio gamyboje naudoti medienos talpų, Mont d'Or sūrio gamyba yra saugoma ir jį išimtinai galimas brandinti medinėse dėžutėse. Sūrio žievelė gali pasidengti pilkouju ar baltuoju pelėsiu, tačiau tai galima nesunkiai nuvalyti skudurėliu sudrėkintu pasūdytu vandeniu. Mont d'Or'ą siūloma lengvai pašildyti orkaitėje (neišėmus iš dėžutės), nuimti viršutinę luobelę ir patiekti su šviežia prancūziško tipo duona. Šis sūris išskirtinai puikiai dera su jaunais beaujolais ir "kaimiško" tipo vynais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros