Mėlynojo pelėsio sūris pagamintas iš nepasterizuoto avies pieno. Šis sūris gali būti gaminamas tik Rokforo prie Sulzono (Roquefort-sur-Soulzon) miestelyje ir būtinai turi būti 150 dienų brandintas šalia esančio Kombalu (Combalou) kalno olose. Paprastą avies pieno sūrį garsiuoju rokforu paverčia ypatingas Penicillium roqueforti pelėsis. Jaunas sūris būna šviesus, balsvas, bręsdamas tampa dramblio kaulo spalvos, pelėsis išsiplečia, o skonis tampa dar pikantiškesnis. Kremiškas ir minkštas, burnoje tirpstantis sūris yra stipraus, pikantiško aromato ir skonio. Puikus derinys su saldžiaisiais, ypač kekeriniais vynais: soternu, austriškais ir vokiškais Trockenbeerenauslese arba desertiniais iš 'Muscat' vynuogių pagamintais vynais – itališku „Moscadello“ arba prancūzišku „Muscat de Riversaltes“.
Šią prekę galite įsigyti mūsų parduotuvėje Vilniuje, Stumbrų g. 15 ir Klaipėdoje, Liepų g. 20
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros