• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Vertikalioji „Sassicaia“ vyno degustacija

Vertikaliosios Sassicaia vyno degustacijos yra retas išskirtinis įvykis net ir pasaulio kontekste. Rugpjūčio 12d. Pacų viešbutyje esančiame „Muros“ restorane ragausime 2000, 2001, 2005, 2009, 2015 ir ką tik atvykusį 2017 metų derliaus Sassicaia vyną. Restorano šefas Liutauras Čeprackas kartu su Muros virtuvėje įsitvirtinusiu Nikita Vornik specialiai šiai vakarienei paruošė prie tauraus itališko raudonojo vyno derančius patiekalus.

Aukšto luomo italai 20a pradžioje dažniausiai mėgaudavosi vynu iš Bordo. Jaunasis markizas Incisa della Rocchetta sumojo padaryti tokį itališką vyną, kuris galėtų atstoti ar net nurugti geriausius prancūziškuosius vynus. Pamynęs aristokratijos ratuose nusistovėjusias tradicijas ir pasirinkęs mokytis "nekilmingos" agronomijos jis kryptingai siekė savo tikslo. Vėliau stažavosi Mouton Rothschild ūkyje ir supratęs, kad akmenuotas dirvožemis puikiai tinka vietinėms vynuogėms sirpti, 1942 metais pasodino pirmąjį 1,2ha Cabernet Sauvignon uogų vynuogyną aukštame akmenuotame šlaite Bolgheri apylinkėse. Aplink tik miškai, o slėnio apačioje daržovės ir vaisiai. Niekas nedarė rimto vyno. Pirmasis vynas buvo 1945-ųjų metų derliaus, tačiau prireikė daugiau nei 20 metų perfekcionistiškų eksperimentų ir draugų bei vyno kritikų įkalbinėjimų, kad 1968 metais būtų išleistas pirmasis oficialus Sassicaia (lt. "ten kur daug akmenų") derlius. Kai 1985 metų Sassicaia tapo pirmuoju itališku vynu, kuriam Robertas Parkeris skyrė 100 balų, italijoj kilo ažiotažas - kaip gali taip būti, kad geriausias itališkas vynas yra ne tik, kad be jokios apeliacijos, bet ir daromas tik iš prancūziškų vynuogių. Būtent 1985-ųjų metų markizo Inciza della Rocchetta vynas lėmė Bolgheri apeliacijos atsiradimą ir paskui šlovę visame pasaulyje. 2016-ųjų derliaus vyną kritikai irgi vertina tobulais balais bei gretina jį su visą regiono istoriją pakeitusiu 1985-ųju derliumi.



Renginio data: rugpjūčio 12d, trečiadienis, 19:00
Renginio vieta: Pacų viešbučio restoranas „Muros“, Didžioji g. 7, Vilnius
Kaina: 350€ asmeniui (325€ „Vyno klubo“ nariams)

Daugiau informacijos ir recervacija el. paštu petras@vynoklubas.lt arba andrius@vynoklubas.lt

 


*norintiems likti nakčiai „Pacų“ viešbutis turi specialų pasiūlymą!

i

Vertikali Sassicaia degustacija

0.00 €
+ ‒
94
i

Tenuta San Guido Sassicaia Bolgheri Sassicaia DOC 2005 (En...

Šalis:
299.00 €
94
i

Tenuta San Guido Sassicaia Bolgheri Sassicaia DOC 2001 (En...

Šalis:
313.00 €
93
i

Tenuta San Guido Sassicaia Bolgheri Sassicaia DOC 2000

Šalis:
306.00 €
i

Tenuta San Guido Sassicaia Bolgheri Sassicaia DOC 2009 (En...

0.00 €
+ ‒
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika