Birželio 13 dieną „Vyno klubas“ kartu su viena garsiausių Napos slėnio (JAV, Kalifornija) vyninių „Opus One“ kviečia į kamerinę vakarienę restorane „Gaspar‘s“. Patiekalus specialiai šiai vakarienei sukūrė šefas Gaspars Fernandez, o apie vynus pasakos vyninės atstovas Charlie Matthews.
Vakarienė skirta vos penkiolikai svečių, o jos metu bus patiekiami penki tiesiai iš vyninės Amerikoje atgabenti vynai: keturių derlių (angl. vintages) (2006, 2010, 2018, 2019) „Opus One“ vynai ir antrasis vyninės vynas „Overture“, daromas maišant skirtingų derlių vyną.
Visi keturi „Opus One“ vynai – klasikinių, išskirtinės kokybės derlių („Wine Spectator“ įvertinti 95–100 balų):
Tai reta proga paragauti šios legendinės vyninės vynų ir apie ją daugiau sužinoti tiesiai iš vyninės atstovų.
Data ir laikas – birželio 13 d., 19 val.
Vieta – restoranas „Gaspar‘s“ (Pylimo g. 23-3, Vilnius).
Kaina – 495 EUR/asm. BILIETAI >
Apie vyninę
„Opus One“ įkūrė dvi legendinės asmenybės – baronas Philippe de Rothschild iš garsaus Bordo ūkio „Chateau Mouton Rothschild“ bei legendinis Kalifornijos vyndarys Robert Mondavi.
Nuo pat pirmojo 1979 metų derliaus vynas tapo brangiausiu tuo metu vynu JAV ir vyno rinkoje įkvėpė pasitikėjimo bei susidomėjimo Kalifornijos vynu. Taip šiame regione atsirado „Super premium“ kategorijos vynai.
Vyne „Opus One“ dominuoja ‘Cabernet Sauvignon‘ vynuogės, o jas kasmet skirtingomis proporcijomis papildo ‘Merlot‘, ‘Cabernet Franc‘, ‘Petit Verdot‘, ‘Malbec‘.
Vynas 18 mėn. laikomas vien tik naujose prancūziško ąžuolo statinėse, 18 mėn. brandinamas buteliuose ir tik tuomet išleidžiamas į rinką.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros