• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Vachau (Wachau), Mozelis (Mosel) ir Reingau (Rheingau) – trys puikiausios vietos auginti 'Riesling'. Trijų upių slėniai (Dunojaus, Ruverio, Reino) – trys skirtingi vyno stiliai. Jie šiemet susitiko ant tradicinio lietuviško kūčių stalo.  

 

Silke

 

 

Jei reiktų rinktis vieną, nugalėtoju taptų Reichsgraf von Kesselstatt Kaseler Nies’chen Riesling Trocken GG 2014. 60 ir daugiau laipsnių statumo Ruverio upės šlaite užaugintos vynuogės itin minerališkos – mėlynasis skalūnas čia suteikia vynui žemuogių, rabarbarų, raudonųjų serbentų natų, brandą atskleidžia dyzelino, medaus natos, o 7 gr likutinio cukraus ir persikų kvapas sušvelnina ypatingąją „Riesling“ rūgštį. Gal todėl visi kūčių patiekalai tirpsta šiame vyne, susižaidžia, randa bendrumo ir pasipildo. Bendrą pojūtį galima pavadinti įelektrintu, energingu. 

 

silkė su grybais

 

 

 

Dėl prieskoniškumo, svarumo ir „mėsingumo“ Knoll Ried Schutt Durnsteiner Riesling Smaragd Wachau 2015 pasirodė puikus tiems, kurie mėgsta sausesnį vyną. Žemiau Loibenbergo esantį, ne itin statų Schutt šlaitą vėsina nuo kalnų slėniu atkeliaujantis šaltas oras, o dirvą sudaro nemažai sąnašinio dirvožemio, todėl šiame vyne dera nokumas ir gaivumas, aromatų puokštė – ypač kompleksiška, su pastebimu prieskoniškumu. „Mėsingumo“ pojūtį suteikia kelių valandų maceracija su visomis šakelėmis ir 13,5 % alkoholio. Gaivaus, svaraus vyno struktūra panaši į sūrią arba actu gardintą silkę, o silkės daržovinį patalą atliepia fenoliška tekstūra ir prieskoniškas vyno žemiškumas. Bendras pojūtis – sotumas, vientisumas. 

 

Silkė su burokėliai

 

Jauniausias vakaro vynas Georg Breuer Nonnenberg Riesling Reinghau 2016 drauge ir sausiausias bei rūgščiausias. Liosas, priemolis Nonenbergo vynuogyne susimaišęs su metamorfiniu filitu (phyllite), todėl ypatingai „traški“ čia sunokusių uogų rūgštis dera su aromato žolelių natomis. Jaunatviškas, intensyvus vynas nustelbė kuklius lietuviškus patiekalus. Pažinimo vynas: jį ragaudamas pažįsti ne tik malonumą, bet ir skausmą, pajunti terroir ryšį su vyno skoniu, nepritemptu prie vidutinio vartotojo supratimo. Bendras pirmykštės gamtos, žvarbaus vakaro pojūtis visomis valgant dalyvaujančiomis juslėmis. 

 

georg breuer kesselstatt knoll

 

Lietingą 2019 m. Kalėdų vakarą parašė Arūnas Starkus

 

 

 

 

 

Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 19:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika