Rytinėje Chalisko valstijos pakrantėje distiliuojama raisija (Raicilla). Tik prieš nepilnus 10 metų šis gėrimas papildė oficialų Meksikos alkoholių sąrašą, nors distiliuojamas jau šimtmečiais, bet visą laiką buvo neoficialus.
Raisija distiliuojama iš skirtingų, dažniausiai laukinių agavų ("Maximiliana", "Rhodacantha", "Cenizo" ar kt.), kurios auga iki 15 metų prieš jas nukertant.
Fermentuojamos keptos agavos atvirose talpose, į kurias dažnai prikrenta aplink augančių vaisių ar lapų, suteikiančių fermentuojamam gėrimui ir būsimam distiliatui egzotiškų aromatų, nuo kurių sprogsta burna... Raisijai būdingi prinokusių mangų, čiobrelių, medaus, apelsinų uogienės ar šviežiai pjautos žolės aromatai, puikiai derantys su baltos žuvies patiekalais, austrėmis, krabų ar omarų mėsa.
Aštriai rūgštaus aromato raisija. Gėrimas kvepia saldžiomis citrinomis, obuoliais, vynuogėmis. Jaučiamos sirupo natos, kurias puikiai subalansuoja rūgštumas ir subtilūs prieskonių prisilietimai.
Burnoje vaisiška, su ryškiomis citrinų, laimų, saldaus sviesto ir cukraus pudros natomis. Vaisiškumui rimstant, išryškėja gėrimo minerališkumas.
Poskonis minkštas, kremiškas, pabaigoje sausas ir kartokas.
100% Maximiliana agavos.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros