Single Pot Still yra airiško viskio rūšis. Ji atsirado 18 a. pabaigoje, kai buvo apmokestintas miežių salyklas šioje šalyje. Siekdami savo puodais išgauti daugiau viskio, distiliuotojai ėmė distiliuoti viskį ir iš nedaigintų miežių, bei kitų grūdinių kultūrų. Vėliau įstatymas buvo atšauktas, tačiau per tą laiką spėjo atsirasti tokio stiliaus viskio tradicija, kuri išliko. Greičiausiai, tada buvo naudojama šalyje populiarios avižos, kurios, tikėtina, netrukus į viskio pramonę gali sugrįžti.
Teeling Single Pot Still yra pirmas, reguliariai leidžiamas daryklos viskis, nuo pradžių iki galo pagamintas naujojoje Dublino Teeling distilerijoje. Jo grūdų mišinį sudaro lygiomis dalimis maišytas miežių salyklas su nedaigintais miežiais. Brandintas jis burbono, chereso ir naujo ąžuolo statinėse, išpilstytas 46% bei nefiltruotas atšaldant.
Aromatas: švieži vaisiai, skrudinta mediena ir truputį cinamono.
Skonis: kepti obuoliai ir kriaušės, medus su keptais grūdais, pipirai ir aliejingumo pojūtis.
Poskonis: kartus ir saldus šokoladas su prieskoniais ir medus.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros