Šis vynas pagamintas iš senų vynmedžių (dauguma 60 - 90 metų senumo) uogų, rinktų išskirtiniuose La Horra ir La Aguilera ploteliuose, brandintas 21 mėnesį naujo prancūziško ąžuolo statinėse.
Vynas pasižymi intensyvia kvapų puokšte, kurioje skleidžiasi juodos nokios uogos prieskoniškame ąžuolo ir subtilaus minerališkumo fone. Burnoje vynas yra sodrus, kompleksiškas, koncentruotas, juntami galingi taninai ir ilgas, išraiškingas poskonis.
Tiekti 16°C, prie jautienos didkepsnių, ėrienos ir žvėrienos troškinių, kepsnių.
AALTO gimė 1999 metais, kuomet Mariano García – itin gerbiamas vyndarys 30 metų kūręs garsiausius Ispanijos Vega Sicilia vynus ir Javier Zaccagnini – Ribera del Duero apeliacijos ilgametis direktorius, nusprendė pradėti labai ambicingą projektą: padarytį vyną kuris per 15-20 metų pasiektų geriausiųjų pasaulyje vynų kokybę.
Jiems tai pavyko ir ženkliai greičiau nei planuota. Šiuo metu jų AALTO bei retasis AALTO PS pripažįstami kaip vieni geriausių Ispanijos vynų. AALTO sėkmės paslaptis, itin kruopščiai atrinkti maži (iki 1ha) senų vynuogynų (40-80 m. amžiaus) ploteliai Ribera apeliacijoje 750-900m. virš jūros lygio ir žinoma meistriška vyndarystė. Vyninės stilius modernus.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros