• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Antech Doux et Fruité Méthode Ancestrale Blanquette de Limoux AOP


TipasPutojantis
GamintojasAntech
ŠalisPrancūzija
RegionasLangedokas-Rusijonas
ApeliacijaBlanquette De Limoux AOC
Saldumassaldus
Vyno stilius
VynuogėsMauzac - 100 %
Talpa0,75
Stiprumas6,5 % tūrio tūrio
3.9 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
17.00 €
+ ‒

Aprašymas

Molio ir kalkakmenio dirvoje augantys, nuolat kedenami Viduržemio jūros brizo, 20-40 metų vynmedžiai, kurių derlius surinktas rankomis, subrandina unikalaus skonio vynuoges, atspindinčias Limoux terroir vyniškas tradicijas ir istoriją.

Sulčių fermentacija vykdyta žemoje, nuolat kontroliuojamoje temperatūroje, kol pasiekiama 5 % tūrio alkoholio. Antroji fermentacija vykdyta pagal Méthode Ancestrale nepridedant papildomai cukraus, tik dėka 1-osios fermentacijos cukraus likučių. Procesas vyksta kelias savaites. Sakoma, kad vynas putoja ir pasiekia
galiausiai 6/7 % tūrio alkoholio.

Burbuliukų sūkuriai kvepia nokiais obuoliais, kriaušėmis, akacijomis. Gaivus, lengvas.

 

Patiekimas

Tiekti 10 - 12 °C temperatūros kaip aperityvas, prie obuolių/kriaušių pyrago, blynų.



Apie gamintoją

"Antech" – viena didžiausių šeimos valdomų vyninių Limoux apeliacijoje, esančioje Langedoko-Rusijono regione. Tisseyre-Limouzy šeima ilgai gamino ramų vyną. 1931 metais per vedybas į šeimą atėjo Edmond'as Antechas. Pastaraisiais dešimtmečiais "Antech" nuosekliai didino putojančio vyno "Cremant" gamybą ir dabar užsiima tik jo gamyba trijose apeliacijose: Crémant de Limoux (dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac'), Blanquette de Limoux (teigiama, kad tai seniausias pasaulyje putojantis vynas, kuriame 90 proc. mišinio sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis tenka 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay') ir Blanquette Méthode Ancestrale (senas ir labai retas natūraliai saldus putojantis vynas, kuris daromas senoviniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių). Šiuo metu vyninei vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech. Įmonė valdo 60 hektarų vynuogynų, tačiau savų vynuogių neužtenka, todėl vyninė yra sudariusi ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 tiekėjais. Tarptautiniai vyno ekspertai "Antech" kremantą vertina už puikų kokybės ir kainos santykį. http://www.antech-limoux.com/Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika