Nedidelis, vos 12 ha. ploto "Grand Cru Bougros" vynuogynas auga pačioje kalvos papėdėje. Čia dominuoja molio ir kalkakmenio uolienos, kurios yra kur kas sunkesnės nei kiti "Chablis Grand Cru".
Prieš alkoholinę vyno fermentaciją, yra vykdoma šaltoji vynuogių sulčių maceracija su žievelėmis. Po savaitės pradedama vyno fermentacija nerūdijančio plieno talpose. Malolaktinis virsmas vyne įvyksta. Didžioji dalis vyno brandinama 15 - 18 mėn. plieninėse talpose. Likusi dalis vyno brandinama prancūziško ąžuolo statinėse, kartu su mielių nuosėdomis.
Citrinos žievelės gelsvumo spalvos vynas kvepia prisirpusių persikų, melionų, žaliųjų citrinų aromatais. Burnoje juntama citrusinių vaisių, minerališka rūgštis, kurią papildo geltonųjų kaulavaisių skoniai.
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie sraigių, austrių, vėžiagyvių, riebesnės žuvies ar naminės paukštienos patiekalų pagardintų kreminių padažu.
Domaine Billaud-Simon yra vienas geriausių Chablis gamintojų. Šio gamintojo 20 ha ūkis išsiskiria aukščiausios klasifikacijos vynuogynų gausa - šeima vynuoges augina keturiuose Grand Cru (Blanchot, Les Clos, Vaudésir ir Les Preuses) ir keturiuose garsiausiuose Premier Cru (Montée de Tonnerre, Fourchaume, Mont de Milieu ir Les Vaillons) vynuogynuose. Vynuogynai, kurių didelę dalį sudaro seni vynmedžiai, prižiūrimi biodinaminiais bei aplinką tausojančiais vyndarystės principais. Vyninėje Billaud-Simon vynai daromi apjungiant modernią bei tradicinę vyndarystę: nors didžioji dalis vyno yra fermentuojama plieno talpose, visiems Billaud-Simon Chablis vynams naudojamos vietinės mielės bei leidžiamas malolaktinis virsmas. Darbo vynuogynuose bei vyninėje rezultatas - nepriekaištingos kokybės, itin "švaraus" charakterio, gaivios rūgšties vynai, puikiai atskleidžiantys Chablis terroir.
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros