Išraiškingas, subalansuotas, elegantiškas, švelnus, kremiškas. Vynmedžių amžius apie 60 metų, Kruopščiai atrinktų vynuogių šalta maceracija vyko 5-7 dienas. Fermentacija vyko kontroliuojamoje temperatūroje 15-16 dienų, vynas 14 mėn. brandintas, dalinis brandinimas ąžuolo statinėse.
Jauno skonio vynas, kurio brandinimo potencialas 2037+.
Likutinis cukraus kieksi 2g/l.
Patiekti 10-12°C su žuvimi, balta mėsa, vėžiagyviais.
Domaine Billaud-Simon yra vienas geriausių Chablis gamintojų. Šio gamintojo 20 ha ūkis išsiskiria aukščiausios klasifikacijos vynuogynų gausa - šeima vynuoges augina keturiuose Grand Cru (Blanchot, Les Clos, Vaudésir ir Les Preuses) ir keturiuose garsiausiuose Premier Cru (Montée de Tonnerre, Fourchaume, Mont de Milieu ir Les Vaillons) vynuogynuose. Vynuogynai, kurių didelę dalį sudaro seni vynmedžiai, prižiūrimi biodinaminiais bei aplinką tausojančiais vyndarystės principais. Vyninėje Billaud-Simon vynai daromi apjungiant modernią bei tradicinę vyndarystę: nors didžioji dalis vyno yra fermentuojama plieno talpose, visiems Billaud-Simon Chablis vynams naudojamos vietinės mielės bei leidžiamas malolaktinis virsmas. Darbo vynuogynuose bei vyninėje rezultatas - nepriekaištingos kokybės, itin "švaraus" charakterio, gaivios rūgšties vynai, puikiai atskleidžiantys Chablis terroir.
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros