Sudėtinga asmenybė, vidinė šio vyno banko sąskaita dar didžiulė. Kol kas jį puošia santūrumas, jam reikalingas laikas ir erdvė atsiskleidimui.Vyno brandinimo potencialas iki 2060 metų. Miško uogų ir lapijos žaismas persipina su pukuotomis vyšniomis, žeme, eukaliptais ir cukatais. Vidutinio svarumo vynas stebina šilkiniais taninais. Ryškus gaivumas ir ilgai išliekantis vaisiškas poskonis nepalieka abejingų šiam milžinui.
Patiekti 18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.
Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros