Vynas fermentuojamas 600 litrų amerikietiško ąžuolo statinėse; tuo tarpu didžioji dauguma šio regiono gamintojų jau naudoja nerūdijančio plieno talpas. Šio Cheres'o gamybai naudojamos išskirtinai laukinės mielės, natūraliai randamos vynuogynuose, kai tuo tarpu, vėlgi, konkurentai perėjo prie kultūrinių mielių. Visa tai išskiria duotą vyną iš kitų, mažiau tradiciniais būdais gaminamų cheresų.
Vynuogės šiam cheresui yra renkamos išskirtinai iš Macharnudo Alto vynuogyno: aukštai virš jūros lygio esančios žemės, pasižyminčios unikaliu Albariza dirvožėmiu– baltos spalvos, pūriu kreidos 70-80%, kalkakmenio, 10-20%, molio ir smėlio(bendrai sudaro iki 10%)mišiniu. Vynuogių amžius prasideda nuo 25 metų.
Fermentacijai pasibaigus, vynas paliekamas brandinimui 2-3 mėnesius; po šio laikotarpio vynas pasiprinamas iki 15,5% ir toliau brandinamas 12 mėnesių. Tad Solerą (skirtingų derlių vynų sumaišymo procesą) vynas pasiekia mažiausiai 14 mėnesių brandos, o vidutinis amžius, kiek vynas šiam cheresui yra brandinamas siekia net 10 metų: Galutinis produkto sudėtyje yra tiek ypač brandžių 15-20 metų vynų, tiek ir jaunesnių 4-5 metų.
Šis vynas pasižymi stipriu aromatu, juntama ąžuolo įtaka bei subtiliais kreidos bei vandenyno sūrumo natomis. Aromate dominuoja šiaudiai, skrebutis, migdolai, kuriuos papildo fermos bei mielių niunsai. Vynui šylant taurėje atsiskleidžia slyvų, vanilės aromatai. Burnoje vynas balansuoja tarp sodrumo ir elegancijos: minerališkas, gaivus ir lengvai sūrstelėjęs. Kaip ir aromate, ant liežuvio jaučiama ąžuolo įtaka, sauso vaisiškumo (obuolių, greipfruto, citrinos baltymo), žemaus rūgšties lygio ir lengvai karstelėjęs. Vynas pasižymi išties ilgu poskoniu, kuriame išryškėja karamelės natos.
Tiekti atvėsintą 7-9 laipsnių Celsijaus, kaip aperityvą arba prie alyvuogių, sūrių migdolų, gaspačio sriubos, sūrių, vytinto kumpio, arba netgi su šparagais arba artišokais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros