2015 m. derliaus Valpolicella vyno pirminė fermentacija vyksta įprastai, nerūdijančio plieno talpose. Tačiau antrinės fermentacijos metu, fermentuotose sultyse 5 dienas yra mirkomos Amaronės vyno išspaudos. Pasibaigus antrinei vyno fermentacijai, vynas brandinamas slovakiško ąžuolo statinėse.
Dėl džiovintų vynuogių išspaudų didelio likutinio cukraus kiekio vynas prisotinamas aromatinių ir skoninių savybių panašių į Amaronės vyno. Rubino spalvos vynas pasižymi džiovintų vaisių aromatai. Prinokusių vyšnių, slyvų kvapai papildomi skrudintų riešutų, balzaminio acto ir vanilės prieskonių kvapais. Burnoje vynas yra intensyvaus prinokusių džiovintų uogų skonio, kurio struktūrą papildo brandinimo nugludinti taninai.
Pateikti 16 - 18 °C temperatūros prie makaronų ar picos, pagardintų naminiu pomidorų - mėsos padažu. Kietieji brandinti sūriai, ar grilyje kepti mėsos kepsniai, taip pat, puikiai derės su intensyvaus skonio vynu.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros