Vin Santo (Šventas vynas) daromas iš atskiro "Tornello" vynuogyno derliaus, esančio 1850 m virš jūros lygio.Vynmedžiai auga smiltainio dirvoje, kurioje gausu kalkių. Vynuogės renkamos spalio mėn. ir iki vasario mėn, pakabintos džiovinamos. Koncentruota misa laikoma mažose ąžuolo statinėse.
Likutinio cukraus vyne 210g/l, rūgštis-8,5 g/l.
Spalva: gintaro.
Aromatas: intensyvus, riešutiškas, prinokę vaisiai, saldymedis, keptos kriaušės.
Skonis: švelnus, džiovintų vaisių, juntamas riešutiškumas.
Tiekti 12-14° C temperatūros prie desertų, brandžių sūrių.
Vyninę su 360 hektarų vynuogynų pagal organinės žemdirbystės principus valdo Mascheroni šeima. Įdomu, kad 12- o amžiaus Volpaia miestelį - tvirtovę italų žinynas „Gambero Rosso“ laiko unikaliausia Chianti vieta, o anot „Wall Street Journal“ įvardija jį kaip vieną iš 7 Italijos stebuklų. „Castello di Volpaia“ laikomas super klasikiniu Italijos vyno gamintoju. Beveik visi raudonieji vynai daromi iš Sangiovese vynuogės, kaip įprasta regione. Taip pat daromi: „Balifico“ (supertoskanietis), „Vin Santo” (saldusis iš vytintų vynuogių), Vermentino (baltasis).
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros