2013 metai Šampanėje buvo sudėtingi ir kupini iššūkių. Ilgą žiemos periodą keitė šlapias ir vėsus vėlyvas pavasaris. Tai lėmė vėlesnį nei įprastai vynmedžių vegetacijos procesą. Žydėjimas prasidėjo tik liepos pradžioje. Itin šiltas rugsėjis išgelbėjo derlių. 2013 vieni vėliausių derlių pastaraisiais metais, lyginami su 1988.
Intensyvaus geltonumo su žaliais atspalviais vynas kvepia žiedadulkėmis, subtiliomis pavasario gėlėmis, cukruotomis citrinomis, sausmedžiu, pakalnutėmis. Nosyje taip pat juntami klasikiniai Avize aromatai: cukruoti migdolai, kviečiai, lengvai skrudinta duona. Pirminė vaisių ataka užleidžią vietą minerališkam ir šaltam, kiek džiovinančiui kreidos finišui.
Dozažas - 8g/l.
Patiekti 7-10 °C temperatūros su austrėmis, jūros gėrybėmis, Benedikto kiaušiniais ar griliuje kepta žuvimi.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros