2012 metai Šampanėje buvo sudėtingi ir kupini iššūkių. Nedidelis derlius sąlygojo aukštą lygį koncentruotų uogų, kurios nustebino nokiais, sirpiais ir subalansuotais skoniais.
Vynuogių sulčių maceracijos ir fermentacijos procesai vyksta kartu. Nedidelė vynuogių dalis, apie 8%, fermentuojama prancūziško ąžuolo statinėse. Taip pat 16% vyno įvyksta malolaktinis virsmas. Antrinės fermentacijos metu, vynas brandinamas 4 metus, kartu su mielių nuosėdomis. Po desgoržo šampanas papildomai 6 mėn. brandinamas gamintojo rūsiuose.
Dozažas - 9g/l.
Aukso ir nokių citrusų spalvos vynas pasižymi subtiliu citrinmedžių ir migdolų, sviestinių kruasanų aromatais. Burnoje vynas tyro, švaraus kūno, kuriame juntama sodri, minerališka rūgštis.
Patiekti 7-10 °C temperatūros su austrėmis, jūros gėrybėmis, Benedikto kiaušiniais ar griliuje kepta žuvimi.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros