2008 metai buvo įsimintini šampanėje. Tai vienas iš dvejų puikių XXI a. pirmojo dešimt. derliaus metų. 2008 m. buvo sausi ir ganėtinai vėsūs. Tai leido lėtai, bet pilnai prisirpinti vynuogių derlių.
20% vynuogių sulčių fermentuota ąžuolinėse statinėse, likusi dalis- nerūdijančio plieno talpose. Malolaktinis virsmas įvyksta tik 20% vyno. Antrinės fermentacijos metu, vynas brandinamas butelyje 8 metus, kartu su mielių nuosėdomis. Po mielių pašalinimo, vynas papildomai brandinamas 8 mėn. gamintojo rūsiuose.
Dozažas - 8 g/l
Gintarinio, žalsvai gelsvo atspalvio vynas kvepia džiovintų citrusinių vaisių, abrikosų, kriaušių, skrudintų migdolų aromatais. Burnoje vynas energingo, pilno kūno. Juntama išraiškinga citrusinių vaisių rūgštis, bei antaninių obuolių, vanilės, kreidiški minerališki skoniai.
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie krevečių, kitų jūros gerybių arba aperityvui.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros