Tikėtina, kad 2013- ieji daugumai šampano entuziastų suteikė pagrindą pasijausti nostalgiškai, kadangi šio derliaus metai greit pradėti vadinti "klasikiniais" bei "asketiškais, griežtais" (angl. "austere"). Iš tiesų, itin ilga žiema bei šaltas pavasaris sąlygojo nepaprastai vėlų vegetacinį laikotarpį (vynmedžiai sužydėjo tik birželio mėnesį!). Vis dėlto vasara buvo sausa ir šilta, leidusi sunokinti puikias Charonnnay ir Pinot Noir uogas. Orai nuo spalio atvėso - tai sąlygojo elegantišką ir gaivų vyno stilių - "klasikinio" derliaus atributą. Nors 2013 - ieji buvo iššūkius keliantys vynuogynuose, tuo tarpu vyninėje procesai įgavo natūralų lengvumą ir sėkmę, pastangų beveik nereikalaujančią tėkmę ("the 2013 was much more forgiving in the making than, say, the 2012. The feeling of effortless deliciousness was easily achieved" Jean- Baptiste Lecaillon).
Taurus, koncentruotas, ilgaamžis klasikinio metodo putojantis vynas kvepia slyvaitėmis, cukruota apelsino žievele, švelniai skrudintais lazdyno riešutais, kreida. Šio derliaus šampanas yra mažiau "miniai pataikaujantis", unikalų vietos įspūdį atskleidžiantis, minerališkas, sūrstelėjęs šampanas. Jean- Baptiste Lecaillon teigimu tai tikras "terroir" liudijimas. Gali būti lyginamas su 1988- ųjų derliaus šampanais. 2013- ieji pradžioje gali pasirodyti "uždari" ir asketiški, tačiau šio derliaus vynai turi itin ilgą brandinimo potencialą.
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie krevečių, paltuso filė kepsnio pagardinto miško grybų ir bulvių piurė, aštrios vištienos patiekalų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros