2012 metai Šampanėje buvo sudėtingi ir kupini iššūkių. Nedidelis derlius sąlygojo aukštą lygį koncentruotų uogų, kurios nustebino nokiais, sirpiais ir subalansuotais skoniais.
Gaminamo tik geriausiais metais Louis Roederer prestige cuvee vyno gamybai naudojamos sveikos ir pilnai prinokusios pinot noir (60 %) ir chardonnay (40 %) uogos iš grand cru augimviečių, esančių Montagne de Reims, Vallée de la Marne ir Côte des Blancs. Antrinės fermentacijos metu vynas brandinamas 6 metus, kartu su mielių nuosėdomis. Po desgoržo šampanas papildomai 8 mėn. brandinamas gamintojo rūsiuose.
Intensyvaus geltonio vynas kvepia cukruotų citrusų žievelėm, žiedadulkėm, kepintais lazdyno riešutais bei Madagaskaro vanile. Taurėje skleidžiasi šviežių kepinių bei dūmo aromatai, žymintys ilgą vyno brandinimą butelyje. Burnoje vynas energingas, koncentruotas, minerališkas. Vyno ataka galinga, tačiau deramai subalansuota su aksomine tekstūra, kuri primena apie sirpų 2012 pinot noir derlių.
Dozažas - 7,5 g/l
Patiekti 8-10 °C temperatūros prie krevečių, paltuso filė kepsnio pagardinto miško grybų ir bulvių piurė, aštrios vištienos patiekalų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros