2009 ieji - kontinentiniai saulės metai su realia žiema, kuri buvo labai šalta ir sausa, po jos šlovinga saulėta vasara ir aksominis rugsėjis - beveik be lietaus. Visa tai sudarė puikias, sveikas sąlygas vynuogių augimui ir nokimui.
Visos vynuogės auginamos Cumières kaimelyje, derlius visų vynuogių veislių nuimamas tą pačią dieną ir spaudžiamos visos kartu.
25% šampano fermentuojama ąžuolo statinėse, kuris vėliau 5 metus laikomas su mielėmis ir dar 6 mėn. brandinamas pašalinus mieles. Malolaktinė fermentacija nevykdoma.
Sausmedžio uogų, persikų, persimonų, lazdyno riešutų, prinokusių kaštainių kavos su grietinėle aromato, burnoje - sferinės struktūros, švelnių burbuliukų, kremiškas, švelnus, tankus, bet gana vaisiškas. Poskonyje jaučiami smulkinti migdolai, prieskoniškas karstelėjimas su lengva ąžuolo nata.
Tiekti 8-10 °C kaip aperityvą, prie jūros gėrybių, žuvies, minkštųjų sūrių.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros