Vos tik išspaustos vynuogių sultys atvėsinamos iki 8°C temperatūros. Toliau seka lėta vynuogių sulčių fermentacija, 18 °C temp. nerūdijančio plieno talpose. Malolaktinis virsmas pilnai įvyksta, kiekvienos vynuogių veislės vyne, atskirai. Sumaišius vynus į vieną, vynas išpilstomas į butelius. Prieš antrąją fermentaciją įpilama apie 15% raudonojo (Pinot Noir) vyno i6 geriausių Montagne de Reims Cru augaviečių. Antrinė fermentacija vyksta buteliuose, esant 9 ° C temperatūrai, giliausiuose Pol Roger rūsiuose (33 metrai žemiau gatvės lygio).
Šampano pagaminama ribotas kiekis.
Patiekti 6-8 °C temperatūros kaip aperityvą, prie makaronų sviesto padaže, pagardintų trumais ir krabo mėsa, keptos lašišos kepsnio ar morenginio deserto su šviežiomis uogomis.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros