Pagal tradicinį putojančio vyno gamybos metodą, prisirpusių vynuogių sultys yra spaudžiamos kaip galima švelniau ir greičiau, iš karto po derliaus nuėmimo. Pirminė fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, kontroliuojant temperatūrą viso proceso metu. Skirtinguose kaimeliuose auginamų Pinot Noir ir Chardonnay vynuogių sultys fermentuojamos atskirai. Vyne melolaktinis virsmas įvyksta pilnai. Antrinė vyno fermentacija vyksta butelyje. Šio vintažinio šampano brandinimas su mielėmis truko 9 metus.
Dozažas - 7 g/l.
Tamsaus aukso atspalvio šampanas yra labai kompleksiško aromato. Kvapų paletėje galima uosti prinokusių obuolių, žaliosios citrinos, cukruotų greipfurtų, džiovintų abrikosų ir šviežio medaus aromatus. Burnoje juntama kreminės tekstūros puta ir vaisiškas skonis persipina su lengva sviestinių kepinių nata. Šampanas yra gaivus, sodrus bei kompleksiškas.
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą ar prie ančių kepenėlių pašteto 'foie gras', sluoksniuotos tešlos pyrago su vištiena ir briedžiukais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros