Iš 20 skirtingų Grand ir Premier Cru vynuogynų esančių Montagne de Reims ir Côte des Blancse kaimeliuose auginamų Pinot Noir ir Chardonnay vynuogių sultys fermentuojamos atskirai. Vyne melolaktinis virsmas įvyksta pilnai. Antrinė vyno fermentacija vyksta butelyje. Šio vintažinio šampano brandinimas su mielėmis truko 8 metus.
Dozažas - 7 g/l.
Švelnaus citrininio atspalvio vynasyra labai kompleksiško aromato. Kvapų paletėje gausu cukruotų mandarinų, prisirpusių abrikosų, persikų aromatų. Burnoje juntama kreminės tekstūros puta ir vaisiškas skonis persipina su lengva sviestinių kepinių nata. Šampanas yra gaivus, stipraus kūno.
Lyginant su 2008 m. derliumi, šis šampanas yra tinkamesnis gerti dabar.
Patiekti 10-12 °C temperatūros kaip aperityvą ar prie ančių kepenėlių pašteto 'foie gras', sluoksniuotos tešlos pyrago su vištiena ir briedžiukais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros