18 mėnėsių brandintas statinėse. Gilios spalvos, aromate jaučiamos kepintos kavos pupelės, prieskoniai, juodieji serbentai, vyšnios. Gaivus, lengvas, ilgo poskonio vynas.
Šimtmečius senovinė „Clos Fourtet“ (mažas fortas) savo kukliu profiliu žvelgė į istorinį St-Émilion miestą, taikiai stebėdama jį klestėjimo metu, saugodama karo metu. 20 hektarų vynuogynas sudaro vieną sklypą, pasodintą aukščiausiuose vakariniuose St-Émilion šlaituose. Nuo pat klasifikavimo pradžios 1956 m. Clos Fourtet buvo elitinio St-Émilion „Premiers Grands Crus Classés“ narys.Château Clos Fourtet turi 13 hektarų rūsių, visi prieš daugelį šimtmečių iškalti rankomis iš kalkakmenio pamatų uolienų, iš kurių buvo statomos St-Emiliono bažnyčios, vienuolynai, pilys. Norint pateikti pakankamai klišinę analogiją, rūsiuose galėtų būti 50 pilno dydžio teniso kortų, tinkamų dvejetams (na, tiesą sakant, tikslus skaičius yra 49,83). „Nors iš tikrųjų naudojame tik vieną hektarą“, – tęsė Matthieu Cuvelier. – Kiti dvylika, mes su jais nieko nedarome.
Po Clos Fourtet vynuogynais driekiasi 13 ha požeminis urvų tinklas, turintis paslaptingą, sunkiai suvokiamą savo istoriją. Tamsus ir niūrus, nejudantis ir nesuteptas, šio kalkakmenio platybės yra paslėptos 6–12 metrų po žeme. Natūralus rūsys, tiek funkcionalus, tiek estetiškas. Ši šventovė kvėpuoja grynu oru, kuris cirkuliuoja ir sukuria išskirtinį natūralų klimatą 250 statinėmsir 100 000 butelių, esančių po žeme.
Clos Fourtet, Premier Grand Cru Classé vynai įkūnija geriausius St-Émilion vynus. Švelnūs, intriguojantys ir viliojantys, jų gryni natūralūs aromatai yra subtiliai supinti kartu, žaviai demonstruodami neprilygstamą terroir potencialą. Vynai žymi ūkio pastangų kulminaciją, laikui bėgant atsiskleidžia, atgyja, vystosi ir bręsta.
Visos gamintojo prekėsJau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros