Vynas fermentuojamas pilnomis kekėmis ir brandinamas 12 mėn. ąžuolo statinėse iš jų 40% naujose. Vynas nefiltuotas.
Jaunatviškos vidutinio intensyvumo rubino spalvos vynas pasižymi intensyviu ir kompleksišku aromatu, kuriame skleidžiasi raudonos ir juodos uogos, griliuje keptos mėsos aromatai, oda, juodieji pipirai, vanilė bei miško paklotė. Burnoje - puiki dermė, gaivi rūgštis bei švelnūs taninai, kuriuos subalansuoja mėlynių bei gervuogių skonis. Ilgame poskonyje kaip ir aromate atsiskleidžia dūmo natų. Vadovėlinis Cote Rotie.
Pastarieji trys metai (2016,2017,2018, 2019) žinomi kaip šilti ir nokūs, todėl Cote-Rotie apeliacija pradedama vadinti "pieno ir medaus" kraštu. 2019 itin geras derlius, vietiniai gamintojai apie jį kalba: "Savo gyvenime jūs laukiate kelių tokių derlių" ir apibūdina juos kaip magiškus.
Tiekti 16-18 C prie antienos, laukinės paukštienos, žvėrienos patiekalų, rūkytos mėsos.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros