Château du Cèdre vyno vynmedžiai yra auginami skirtinguose dirvožemio tipuose. Akmens riedulių gausus molio ir kalkakmenio dirvožemis vynui suteikia sodrius taninus. Tuo tarpu, uogos sirpstančios sunkaus molio ir smėlio dirvoje pasižymi sodriu ir intensyviu skoniu bei aromatu.
Prisirpusių uogų sultys 30 dienų yra laikomos kartu su žievelėmis. Pasibaigus maceracijai, vynas perkeliamas į ąžuolines statines, kad įvyktų malolaktinė fermentacija. Vyno brandinamas vyksta naudotose ir naujose prancūziško ąžuolo statinėse 20 - 22 mėn.
Vidutinio intensyvumo rubino spalvos vynas pasižymi nokiu ir sultingu vaisiškumu. Vyne dominuoja juodųjų uogų, slyvų, saldymedžio bei vanilės aromatai. Skonyje jaučiami nugludinti taninai, gaivi rūgštis su lengvu salstelėjimu ir ilgas poskonis bei puikus balansas nusako aukštą vyno kokybę.
Pateikti 16-18 °C temperatūros prie grilyje keptų ėriuko, kiaulienos ar jautienos išpjovos kepsnio, ilgai troškintos mėsos su daržovėmis patiekalų, bei kietųjų brandintų sūrių (gruyere, čederis). Juodasis šokoladas taip pat puikus derinys.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros