Vynmedžiai auga molio ir kalkakmenio dirvožemyje. Vynuogės vynui renkamos vėlų rudenį. Prieš pasibaigiant akloholinei fermentacijai vynas pastiprinamas vynuogių spiritu ir metus laiko brandinamas 5hl prancūziško ąžuolo statinėse.
Pirminė išvaizda ir aromatai kiek primena Porto vynus. Tačiau vynas ne tik intensyviau kvepia gervuogių, juodųjų serbentų, kakavos, žibuoklių, saldžiųjų prieskonių aromatais, bet ir yra mažiau alkoholiškas. Burnoje jaučiami švelnūs taninai, gaivi - noki rūgštis ir labai ilgas, kompleksiškas vaisiškas poskonis.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie anties kepenėlių - "foie gras", sūrių su mėlynuoju pelėsiu ar šokoladinių desertų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros