Chateau d'Yquem "Y" kasmet yra pagaminama vos 10 000 butelių. Šis vynas yra gaminamas iš vynuogių užaugintų, vieno garsiausių saldžiojo vyno pasaulyje, Chateau d'Yquem vynuogynuose. 'Sauvignon Blanc' vynuogių derlius yra renkamas kiek anksčiau, norint išsaugoti vyne esančią gaivią rūgštį. Tuo tarpu, 'Semillon' vynuogėms yra leidžiama pilnai prisirpti ir pasidengti kilminguoju kekeriniu puviniu.
Vynuogių sultys yra fermentuojamos atskirai, nerūdijančio plieno talpose. Vėliau vynai yra brandinami prancūziško ąžuolo statinėse (trečdalis jų - naujos). 10 mėn. trunkančio brandinimo proceso metu, vynas yra laikomas su mielių nuosėdomis. Tik pasibaigus brandinimui, vynai yra sumaišomi į vieną.
Šviesaus aukso atspalvio vynas kvepia karamelizuotų obuolių, žaliųjų melionų, verbenos, sūdytos karamelės aromatais. Burnoje vynas pilno kūno, juntami citrinos žievelių cukatų, kokoso ir migdolo riešutų triufelių skoniai.
Likutinis cukraus kiekis 7g/l.
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie paukštienos ar veršienos mėsos patiekalų, pagardintų žirneliais ar smidrais su kreminiu grietinėlės padažu. Vynas puikiai derės ir prie lengvai griliuje keptos žuvies ar lašišos karpačio.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros