• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
95

Chateau d'Yquem "Y" AOC 2015


TipasBaltasis
Gamintojas
ŠalisPrancūzija
RegionasBordo
Metai2015
VynuogėsSauvignon Blanc - 75%, Semillon - 25%
Talpa0,75
Stiprumas14% tūrio tūrio
8.4 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
204.00 €

Aprašymas

Chateau d'Yquem "Y" kasmet yra pagaminama vos 10 000 butelių. Šis vynas yra gaminamas iš vynuogių užaugintų, vieno garsiausių saldžiojo vyno pasaulyje, Chateau d'Yquem vynuogynuose. 'Sauvignon Blanc' vynuogių derlius yra renkamas kiek anksčiau, norint išsaugoti vyne esančią gaivią rūgštį. Tuo tarpu, 'Semillon' vynuogėms yra leidžiama pilnai prisirpti ir pasidengti kilminguoju kekeriniu puviniu. 

Vynuogių sultys yra fermentuojamos atskirai, nerūdijančio plieno talpose. Vėliau vynai yra brandinami prancūziško ąžuolo statinėse (trečdalis jų - naujos). 10 mėn. trunkančio brandinimo proceso metu, vynas yra laikomas su mielių nuosėdomis. Tik pasibaigus brandinimui, vynai yra sumaišomi į vieną. 

Šviesaus aukso atspalvio vynas kvepia karamelizuotų obuolių, žaliųjų melionų, verbenos, sūdytos karamelės aromatais. Burnoje vynas pilno kūno, juntami citrinos žievelių cukatų, kokoso ir migdolo riešutų triufelių skoniai. 

Likutinis cukraus kiekis 7g/l.

Patiekimas

Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie paukštienos ar veršienos mėsos patiekalų, pagardintų žirneliais ar smidrais su kreminiu grietinėlės padažu. Vynas puikiai derės ir prie lengvai griliuje keptos žuvies ar lašišos karpačio.



Vertinimas

Wine Spectator
This offers creamed yellow apple, green melon and verbena notes surrounded by a brioche and salted butter frame. The long and flattering finish lets a second wave of coconut, candied lemon peel and heather glide through. Clearly on the opulent side of the ledger, but theres a remarkably deft edge here as well. Sauvignon Blanc and Sémillon. Įvertinimas: 95


Wine Advocate
The Sauvignon Blanc (75% of the blend) was picked quickly from 25-27 August this year, the Sémillon on 3 and 4 September. It has six grams per liter of residual sugar and the pH, a sizzling 3.20. It has an intriguing bouquet of melted wax, white flowers and hints of sea spray, that marine influence becoming quite strong with aeration. The palate is fresh on the entry with fresh ginger and lemongrass, lively in the mouth with shades of orange rind and sour lemon towards the persistent finish. I would afford this several years in bottle and I suspect you will end up with a very distinctive dry Bordeaux from the most famous Sauternes estate. Įvertinimas: 92


Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika