• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
93

Chateau Haut Brion I-ier Grand Cru Classe Pessac - Leognan AOC 1999


TipasRaudonasis
GamintojasChateau Haut Brion
ŠalisPrancūzija
RegionasBordo
ApeliacijaPessac-Léognan AOC
Metai1999
VynuogėsMerlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
Talpa0,75
Grįžti į asortimentą
681.00 €

Aprašymas

Pukiai subrendæs vynas pasižymi švelnia tekstūra, vidutiniu svarumu ir nepakartojamu balansu. Itin kompleksiškas ir nestokojantis vaisiškumo.

Patiekimas

Tiekti 16 - 18 C temperatūros su žvėrienos, ir subtiliai paruoštos mėsos patiekalais.



Vertinimas

Robert Parker
Deep plum, currant, and mineral notes emerge from the concentrated, beautifully balanced, pure 1999 Haut Brion. It seems to be cut from the same mold as years such as 1979 and 1985. There is a hint of graphite in the abundant fruit. The wine is medium to full-bodied, nuanced, subtle, deep, and provocatively elegant. It is made in a style that only Haut Brion appears capable of achieving. The finish is extremely long, the tannins sweet, and the overall impression one of delicacy interwoven with power and ripeness. Įvertinimas: 93


Apie gamintoją

Vienas seniausių ir garsiausių Bordo ūkių Chateau Haut Brion buvo vienintelis ne Medoko gamintojas įtrauktas į garsiąją 1855 metų Medoko klasifikaciją. Aukščiausios Premier Grand Cru Classe kategorijos ūkis yra įsikūręs Pessac-Leognan apeliacijoje ir jam priklauso 48 ha vynuogynų, apsodintų Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ir Petit Verdot vynuogėmis. Vidutinis vynuogių amžius 36 metai, tačiau kai kuriuose ploteliuose jis siekia net 90 metų. Vyninei taip pat priklauso nedidelis plotelis vynuogyno apsodinto baltosiomis vynuogėmis, tačiau iš jų vyno pagaminama itin mažai. Vienas geriausių raudonųjų Bordo vynų Chateau Haut Brion po fermentacijos dažniausiai apie 24 mėnesius brandinamas beveik vien naujose prancūziško ąžuolo statinėse. Šis vynas pasižymi unikaliu žemišku dervos, odos, dūmo, trumų, juodųjų serbentų ir prieskonių aromatu. Visada itin puikaus balanso vynai yra ypač ilgaamžiai, galintys butelyje bręsti 50 ir daugiau metų.Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika