2017 metai Bordo buvo pažymėti netikėtom ir labai skausmingom vynuogynam pavasarinėmis šalnomis. Manoma, kad šių metų Bordo vynai optimalų gėrimo potencialą išvystys 5-6 metais anksčiau nei vidutiniškai.
Vynuogių sultys buvo fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose. Pasibaigus alkoholinei fermentacijai, vynas 18 mėn. buvo brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse (40% iš jų naujos).
Gilios, tamsios vyšnių spalvos vynas kvepia tamsiųjų uogų, skrudintų prieskonių aromatais. Burnoje vynas sodrus, juntami šilkiniai taninai, pilnai prisirpusios juodųjų serbentų uogų, saldymedžio skoniai. Visam skoniui gaivumo pojūtį suteikia minerališka rūgštis.
Brandinimo potencialas: 2019-2025 metai
Patiekti 16 - 18°C temperatūros prie keptos ėrienos, troškintos triušienos ar tetervino.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros