1986 - ypatingi derliaus metais, sekę iškart po puikių 1985-ųjų. Tačiau, jei 1985-ųjų vynas buvo atviras, kvapnus ir gana lengvai suprantamas, 1986-ųjų Chateau Margaux primena senuosius klasikinius vynus. Per pastaruosius 50 metų, turbūt, tik 1961, 2000 ir 2005 prilygo šio derliaus vyno koncentracijai, taninams ir brandos potencialui.
2016 pavasarį ragaudamas šį vyną The Wine Cellar Insider įkūrėjas Jeff Leve rašė, kad nors vyno aromate jau skleidžiasi tabako, žemės, kedro bei juodų ir raudonų uogų kvapai, burnoje jis vis dar itin galingas, tvirtos struktūros ir uždaras, tad prieš tiekiant jį reiktų 3-4 valandoms dekantuoti, o dar geriau dar 10-15 metų pabrandinti butelyje.
Tiekti 18 °C temperatūros Riedel Bordeaux taurėse su žvėrienos, ėrienos ar sodriais jautienos patiekalais, gardintais miško grybais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros