Apie Chateau Petrus vynus, kuriamos legendos. Tai - vieni brangiausių vynų pasaulyje, nors pats vyninės pastatas nė iš tolo neprimena prabangiųjų kairiojo Bordo kranto pilių (chateau) ir ant vyno etiketės nesipuikuoja "Grand Cru" užrašas (Pomerolyje nėra vynų klasifikacijos). Visas šios vyninės vynų grožis slypi dirvoje ir vynuogėse. Beveik išimtinai Merlot vynuogės Petrus vynuogynuose pasodintos ypač molingoje dirvoje, o po fermentacijos vynai brandinami vien tik naujose statinėse. Dėl šių priežasčių geriausių derlių vynai pasižymi neįtikėtina aromato bei skonio koncentracija, struktūra ir gebėjimu bręsti (neretai ilgiau nei 50 metų).
Pasak vyno kritikų, 1978-ųjų Petrus atspindi subtilesnį vyno stilių. Jo aromate gausu raudonų uogų kvapų, kuriuos papildo brandos ir ąžuolo natos. Burnoje - tvirtų taninų, vidutinio svarumo, šiek tiek prieskoniško poskonio. Šiuo metu vynas yra pasiekęs savo piką.
Tiekti 18 °C Bordo vynams skirtose taurėse su žvėrienos patiekalais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros