• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Castello di Volpaia Nika Bent El Riak Passito di Pantelleria DOP 2011


Tipas
GamintojasCompagnia di Volpaia Srl
ŠalisItalija
RegionasSicilija
Apeliacija
Metai2011
VynuogėsZibibbo
ekologinis vynas
Talpa0,5
Stiprumas14
5.6 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
48.00 €

Aprašymas

Vynuogės auginamos vulkaninės kilmės Italijai priklausančioje UNESCO saugomoje saloje Panteliarija, vynmedžiai - krūminiai ir sodinami į duobutes, dėl apsaugos nuo vėjo ir saulės, toks auginimo būdas taip pat padeda surinkti naktinės drėgmės rasos kondensuojamą vandenį. 

Vynuogės renkamos rankomis, pirmasis derlius rugpjūčio mėn., antrasis  rugsėjo pradžioje. išrūšiuojamos  ir džiovinamos 3-5 savaites ant saulės. Džiovintos vynuogės susmulkinamos ir fermentuojamos nerūdijančio plieno statinėse. Fermentacija vykdoma su odelėmis. Pasibaigus pirmai fermentacijai, misa nuspaudžiama ir likusios vynuogių odelės pridedamos prie vyno antrinės fermentacijos. Tokiu būdu stipriau ekstrahuojami aromatai ir daugiau pasiimama cukraus.

Geltonojo gintaro spalvos, intensyvaus džiovintų vaisių, akacijų medaus, kepintų riešutų aromato. Burnoje minkštas ir patvarus.Likutinis cukrus vyne 149 g/l, rūgštis - 5,35 g/l.

Patiekimas

Tiekti 12-14° C prie brandžių sūrių, desertų, ledų.

Apie gamintoją

Vyninę su 360 hektarų vynuogynų pagal organinės žemdirbystės principus valdo Mascheroni šeima. Įdomu, kad 12- o amžiaus Volpaia miestelį - tvirtovę italų žinynas „Gambero Rosso“ laiko unikaliausia Chianti vieta, o anot „Wall Street Journal“ įvardija jį kaip vieną iš 7 Italijos stebuklų. „Castello di Volpaia“ laikomas super klasikiniu Italijos vyno gamintoju. Beveik visi raudonieji vynai daromi iš Sangiovese vynuogės, kaip įprasta regione. Taip pat daromi: „Balifico“ (supertoskanietis), „Vin Santo” (saldusis iš vytintų vynuogių), Vermentino (baltasis).Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika