Vynuogės auginamos vulkaninės kilmės Italijai priklausančioje UNESCO saugomoje saloje Panteliarija, vynmedžiai - krūminiai ir sodinami į duobutes, dėl apsaugos nuo vėjo ir saulės, toks auginimo būdas taip pat padeda surinkti naktinės drėgmės rasos kondensuojamą vandenį.
Vynuogės renkamos rankomis, pirmasis derlius rugpjūčio mėn., antrasis rugsėjo pradžioje. išrūšiuojamos ir džiovinamos 3-5 savaites ant saulės. Džiovintos vynuogės susmulkinamos ir fermentuojamos nerūdijančio plieno statinėse. Fermentacija vykdoma su odelėmis. Pasibaigus pirmai fermentacijai, misa nuspaudžiama ir likusios vynuogių odelės pridedamos prie vyno antrinės fermentacijos. Tokiu būdu stipriau ekstrahuojami aromatai ir daugiau pasiimama cukraus.
Geltonojo gintaro spalvos, intensyvaus džiovintų vaisių, akacijų medaus, kepintų riešutų aromato. Burnoje minkštas ir patvarus.Likutinis cukrus vyne 149 g/l, rūgštis - 5,35 g/l.
Tiekti 12-14° C prie brandžių sūrių, desertų, ledų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros