Vynas daromas iš atskiro "Les Clos" Grand Cru vynuogyno, esančio pietų/pietvakarių Serein upės pakrančiuose. Jame augančių vynuogynų amžius virš 40 metų. Vynmedžiai auga kalkingo molio dirvožemyje su kimeridžio-mergelio sluoksniu, kuris dažnai yra gana arti paviršiaus. Dirvožemį sudaro milijardai mažų fosilizuotų austrių lukštų.
Vyno fermentacija ir brandinimas vyksta prancūziško ąžuolo statinėse 15 mėn. Melolaktinis virsmas pilnai įvyksta.
Vynas geltonos spalvos su žalsvai pilkšvais atspalviais. Prinokusių baltų vaisių, citrusų, vanilės prieskonių aromato su lengvais ąžuolo niuansais. Burnoje sodrus, elegantiškas, kompleksiškas, apvalus. Energingą rūgštį praturtina nokūs džiovintų obuolių, žaliosios citrinos ir medaus skoniai. Vynas subalansuotas, ilgo poskonio.
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie sraigių, austrių, vėžiagyvių, riebesnės žuvies, naminės paukštienos patiekalų. Tinka kaip aperityvas.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros