Pastiprintas vynas iš Prancūzijos pastiprintų vynų apeliacijos Maury. Grenache pagrindu daromo vyno gamyba primena portą, tačiau jo brandinimas daugiau nei pusę amžiaus vyksta statinėse bei dideliuose stiklo buteliuose. Dėl pietų Prancūzijoje pakylančios temperatūros vynas oksiduojasi ir įgyja senoms Madeiroms būdingų rancio kvapų. Toks vynas tampa beveik nesunaikinamas ir gali itin ilgą laiką toliau būti brandinamas butelyje.
Gintaro spalvos vyno aromatas itin kompleksiškas ir apjungia džiovintų vaisių, karamelės, skrudintų riešutų, odos, vytintos mėsos bei jodo kvapus. Burnoje saldumą atsveria rūgštis, išryškėja prieskoniškumas. Itin ilgai trunkantis poskonis.
Tiekti 14-16 °C mažose tulpės formos taurelėse vakarienės pabaigoje arba su džiovintų vaisių, karameliniais desertais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros